Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kínálatunk

Cseh fánk készítés

Cseh-fánk

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 6 fő részére:


Egy dl langyos tejben az élesztőt kevés liszttel és cukorral megfuttatjuk. A lisztet tálba tesszük, tojássárgájával, cukorral, olvasztott vajjal, pici sóval és a tejjel közepesen puha tésztát keverünk, hozzáadjuk az élesztőt, tejet, végül a tojásfehérjéből vert habot. Langyos helyen kelesztjük, ha megkelt, tükörtojássütőben sütjük, forró olajban, mindkét oldalát pirosra. Kettesével összeragasztjuk nagymama lekvárral. Porcukorral megszórva, forrón tálaljuk. 

Tartalomhoz tartozó címkék: nagymama lekvárja fánk