Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 6 fő részére:
- 1 üveg nagymama lekvárja
- 50 dkg liszt
- 3 db tojás
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dl tej
- 6 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2,5 dl olaj
- citromhéj
- só
Egy dl langyos tejben az élesztőt kevés liszttel és cukorral megfuttatjuk. A lisztet tálba tesszük, tojássárgájával, cukorral, olvasztott vajjal, pici sóval és a tejjel közepesen puha tésztát keverünk, hozzáadjuk az élesztőt, tejet, végül a tojásfehérjéből vert habot. Langyos helyen kelesztjük, ha megkelt, tükörtojássütőben sütjük, forró olajban, mindkét oldalát pirosra. Kettesével összeragasztjuk nagymama lekvárral. Porcukorral megszórva, forrón tálaljuk.