Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kínálatunk

Lekváros derelye dióval

Cseh-fánk

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók 6 fő részére:

  • 1 üveg szilva vagy barackíz
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg dióbél
  • fahéj

A lisztből, tojásból és a zsírból közép kemény tésztát gyúrunk, 2 cipóba formázzuk, és vékonyra kinyújtjuk. A tészta egyik felére 3 cm-es távolságokra kis lekvárhalmokat rakunk. A lekvár közeit megkenjük tojással, ráhajtjuk a tészta másik felét és összenyomkodjuk. Derelyemetszővel rombusz alakúra vágjuk. Sós vízben főzzük ki, cukorral elkevert darált dióval hintjük meg.

Tartalomhoz tartozó címkék: nagymama lekvárja derelye